Egedal Local Authority Balsmose School - RH ARKITEKTER AS

Egedal Local Authority
Balsmose School
2004

År:

2004

Type:

Rebuild and extension

Adresse:

Smørum, DK

Etageareal:

1.000 m2

Projektering:

2003

Status:

Completed 2004

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Søren B. Nielsen / Rådgivende Ingeniørfirma F.R.I.

RH ARKITEKTER has provided a courtyard as part of the domestic science facilities at Balmoseskolen in Smørum, by covering part of the school yard, and in accordance with the school’s desire to integrate the classrooms more into school life.

The new domestic science area faces directly out onto the space, separated only by a glass wall and wide doors. The work taking place in the classroom is exposed, and apart from ordinary teaching, it can be used for student/parent events extending into the courtyard.

The central, airy courtyard is used for school events such as exams, concerts, plays, parties, projects and for relaxation.