Leo Pharma Canteen - RH ARKITEKTER AS

Leo Pharma
Canteen
2012

År:

2012

Type:

Rebuild and extension

Adresse:

Ballerup, DK

Etageareal:

400 m2

Projektering:

2011 - 2012

Status:

Completed 2012

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

ALECTIA

The canteen extension for Leo Pharma in Ballerup projected into the company’s former atrium courtyard, linked to the existing canteen and kitchen. Direct access is provided from the canteen to the new terraced courtyard garden, with facilities for al fresco dining.

Materials and surfaces are uniformly in light Nordic shades and finishes, and the new room is attractive, simple and calm, with elegant pillars bearing the roof punctuated by skylights. The room is bordered by what were the atrium facades, and a curved wall clad in vertical wooden louvres creates excitement.

A balcony links the various floors and provides a platform that can be used for big occasions, and the canteen can easily and quickly be converted for presentations and demonstrations.

New meetings rooms, toilet and wardrobe facilities have been built close to the canteen.

Ventilation, heating, lighting and acoustic-regulating surfaces are discreetly integrated into the pillars, ceilings and skylights.