Novo Nordisk
B7 Analysis Laboratory
2010

År:

2010

Type:

New building

Adresse:

Novo Nordisk Park, Måløv, DK

Etageareal:

3.400 m2

Projektering:

2008

Status:

Completed 2010

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Rambøll

The B7 Analysis Laboratory was built as an extension to an existing building at Novo Nordisk’s Måløv site. The building’s floor plan accommodates laboratories and flexible office workstations grouped around a central corridor.

The facades are brick, built to blend in with the existing buildings.

The laboratory building was built using room-size prefabricated building elements developed by RH ARKITEKTER in partnership with Scandibyg and Labflex, and now sold under the name of ModuLab.

The building is fitted with laboratory furniture from the Vision Lab range – developed by RH DESIGN and Labflex. The simple design, high level of transparency and adjustable, flexible workstations help provide a healthy, welcoming working environment.

Prefabricated installation shafts have been installed throughout the area. The shafts were designed by us in partnership with NNC and Byggeriets Innovation and along with the building elements, help keep prices down, avoid structural errors and ensure good working conditions for the construction crews.