Novo Nordisk
House of Innovation
2014

År:

2016

Type:

New building

Adresse:

Novo Nordisk Park, Måløv, DK

Etageareal:

16.724 m2

Status:

Completed 2016

Arkitekt:

RH ARKITEKTER AS

Ingeniør:

Rambøll

Landskabsarkitekt:

GHB Landskab

As part of the expansion of Novo Nordisk’s Måløv site, RH ARKITEKTER updated the existing master plan by building new research laboratories for the company’s Diabetes Research Unit.

The building is a U shape, with two laboratory wings and a central element housing administration and common facilities, and principally has three floors, although the northern facade has four due to the slope on which it is built.

Laboratory design and layout complies with the standard RH ARKITEKTER has refined for Novo Nordisk from project to project: focus on stylish, functional design that creates the best working conditions for the staff, whilst being easy to clean.

Part of the courtyard is excavated to provide direct access to the south-facing and sheltered courtyard from floor level -01, and to the northward-facing slope. An auditorium for 450 people is built into the north-facing slope, from where there is access to a courtyard garden with a view over the rolling landscape.