Novo Nordisk Research Center China / Beijing - RH ARKITEKTER AS

Novo Nordisk
Research Center
China / Beijing
2013

År:

2013

Type:

New building

Adresse:

Beijing, China

Etageareal:

12.500 m2

Projektering:

2010

Status:

Completed 2013

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

As part of Novo Nordisk’s programme to double the size of its research group in Beijing, new facilities have been built in two new buildings that are part of a complex of seven in all.

The ground floor of the buildings is egg-shaped, with footbridges connecting them in pairs. The buildings are up to 38 metres deep, and a large proportion of their interior walls are glass to maximise daylight penetration.

Four floors have been fitted out as large-scale open-plan laboratories, with apparatus located centrally in the building with desks and offices along the facades. Two floors have been fitted out as accommodation for large animals with training areas along the facades and secondary rooms in the centre of the building. A basement floor has been fitted out for rodents.

Particular focus was placed on animal ethics and rational flow in the design process, and the building features a basic ambition for openness and focus on a pleasant working environment, as evidenced by the high level of transparency with light, simple interiors.

Novo Nordisk has had production, sales and research facilities in China for several years.