Novo Nordisk Research Centre E5+F5 - RH ARKITEKTER AS

Novo Nordisk
Research Centre
E5+F5
2013

År:

2013

Type:

New building

Adresse:

Novo Nordisk Park, Måløv, DK

Etageareal:

8.000 m2

Projektering:

2011

Status:

Completed 2013

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Rambøll

The two new buildings designated E5 and F5 were built at the Novo Nordisk Måløv site and house offices, laboratories and animal accommodation.

Their shape and location conform to the overall plan structure and are in the form of two blocks that clearly and simply form a passage to a large, semicircular courtyard with main entrance and reception.

The facades facing onto the passage are proportioned with large, vertical window openings to provide an open, transparent and inviting appearance, and to emphasise the impact of the main entrance to the site.

The buildings house laboratories and flexible office workstations on each side of a central, transparent centre section containing meeting and interview facilities, plus quiet rooms.