PTU Rehabilitation Centre - RH ARKITEKTER AS

PTU
Rehabilitation Centre
2012

År:

2012

Type:

New building and rebuild

Adresse:

Rødovre, DK

Etageareal:

6.500 m2

Projektering:

2010

Status:

Completed 2012

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Moe & Brødsgaard

RH ARKITEKTER is responsible for the refurbishment of the PTU’s (the National Association of Polio, Traffic and Accident Victims) rehabilitation centre – based on the association’s requirement for modern, dignified training and treatment facilities for patients with severe physical handicaps. The overall idea of the project is to group and bring together related functions, and to open up other areas to provide air and light for activities that require a lot of space.

Two new buildings have been built between the existing administration and treatment wings for reception and a multi-purpose hall on the ground floor, with offices on the first floor, all surrounding an atrium. The approach taken had to think in terms of large areas, involving simple, elegant rooms with light and openings from floor to ceiling where possible. The aim of creating inviting facilities for the large number of people in the building on a daily basis is fulfilled by simple yet attractive lighting in the airy rooms, and by minimalist, elegant furniture.

The materials used are simple and big, with light-coloured flooring to bind new and old facilities centred on the atrium – the orientation point of the entire building organism.