Mu Shuyuan
Shuangyang Lake
Intl. Nursing Home
2013

År:

2014

Type:

Nybygning

Adresse:

Changchun, Kina

Etageareal:

137.500 m2

Projektering:

2010 -

Status:

Projektering

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Cowi

Sundhedsrådgiver:

Lægernes Testcenter

RH ARKITEKTER står bag designet af plejecenteret Shuangyang Lake International Nursing Home uden for millionbyen Changchun i det nordøstlige Kina. Plejecenteret, der fungerer som en ‘otium-by’ i sig selv, er placeret i et naturskønt område, med plads til i alt 4.500 beboere og ansatte.

Byggeriet trækker på erfaringer fra den højt specialiserede danske plejesektor og rummer blandt andet beboelseskompleks, personaleboliger, faciliteter for behandling og sundhedspleje samt indkøbsstrøg, restauranter og hotel.

Som en vigtig del af masterplanen har der været fokus på bæredygtighed og energimæssig selvforsyning, med blandt andet indarbejdede solceller og solfangere, køling fra den lokale sø og affaldssortering.

Projektet har overordnet to bebyggelser, placeret i hver sin rydning i et skovområde: et centralt kompleks, selve plejecentret og et beboelseskompleks med 100 seniorvillaer. Yderligere rummer sitet en mindre rydning med to blokke med personaleboliger.

Byggeriets beboelsesvolumener er anlagt som ’bjergtoppe’ i landskabet; hævet over arealerne med fællesfaciliteter. Den naturlige hældning af landskabet er udnyttet til at give udsyn til den nærliggende sø og mindske indsyn.