RH DESIGN Extend - Indbygget - RH ARKITEKTER AS

RH DESIGN
Extend – Indbygget
2012

År:

2012

Type:

Design

Projektering:

2012

Længde / mm:

600/1200/1800/2400 - op til 6 meter

Farver:

Hvid

Produktion:

FLOS

Versioner:

Lysrør og LED

Insulations klasse:

Klasse 1

Vægt:

4,5 kg/meter

Den indbyggede Extend-lampe betegner en helt ny måde at tænke lys, installationer og akustiklofter på. Et specialekstruderet u-profil i aluminium integrerer lysarmaturer, sprinklere, bevægelsesmeldere, brandmeldere m.m. Herved holdes loftfladen ren og stringent, og der skabes optimal tilgængelighed til de skjulte installationer over loftet.

U-profilet styrer og bærer samtidig loftsystemet. Profileringen er tilpasset Ecophon Solo rectangle-pladen i en størrelse op til 2400x1200x40 mm. Lysarmaturet er som standard to styk lysrørsarmaturskinner med reflektor og tværlamelafskærmning. Alternativt kan de leveres med LED-lys og spots.

Montagen er enkel og bygger på ”plug and play”-princippet. Stærk- og svagstrømsinstallationer monteres på selve loftet med stikdåser, og sprinklere monteres med flexslanger, således at loftsmontøren, samtidig med montering af u-profilet, kan tilsluttes alle installationer, inden loftpladerne lægges på. En særligt udviklet fatning sikrer, at sprinklere efterfølgende kan demonteres under tryk.

U-profilet leveres i mål fra 800 til 6100 mm. Profilet afsluttes mod væg eller gipsfriser med justerbare endestykker.

Det fleksible installationsprincip er fremtidssikret. Vælger man i dag almindelige lysrørsarmaturer, kan de på et senere tidspunkt udskiftes til for eksempel LED-belysning, og man kan efterfølgende supplere med spots efter behov. Samlingen af tekniske komponenter i et enkelt profil giver en fleksibel og fremtidssikret løsning med optimale akustiske egenskaber.

Extend findes i to udgaver: som installationspanel indbygget i akustiklofter og som frithængende lampe. De to typer kan med fordel kombineres, således at den lineære identitet i en bygning forstærkes – uanset om man er i åbne, fleksible arbejdslokaler med indbyggede armaturer eller i mere intime rum med nedhængte armaturer.