RH DESIGN Modulab - RH ARKITEKTER AS

RH DESIGN
Modulab
2012

År:

2012

Type:

Design

Etageareal:

N/A

Projektering:

2009

Status:

I handel

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Modulproducent:

Scandibyg

Inventarproducent:

Labflex

Modulab er modulære laboratorier, der bygges på fabrik og leveres til byggepladsen fuldt udstyret med overflader, installationer og inventar. Modulabs laboratorieløsninger er kendetegnet ved at være særdeles fleksible og brugerorienterede. Med udgangspunkt i de gennemdesignede og standardiserede moduler, konfigureres byggeriet i hver sag til den enkelte kundes behov. Til dette formål bruges der en specialdesignet digital konfigurator, der giver kunden overblik over Modulab-mulighederne og gør det let at træffe de rette valg. 

Bygningsmodulerne er udført som selvbærende konstruktioner i træ. De kan udføres i forskellige energiklasser, inklusive passivhus. Indvendige overflader er alle robuste og rengøringsvenlige, således at laboratorierne kan godkendes til arbejde med genmodificeret materiale og isotoper.

Modulløsningen sikrer konkurrencedygtighed, energieffektivitet og en usædvanlig kort opførelsestid. Byggeprocessen er hurtig, energiforbruget til drift af bygningen er minimeret, og kvaliteten er højere end ved traditionelt byggeri, da alle detaljer er gennemdesignet og afprøvet. Desuden sikrer den industrielle byggeproces en lavere pris end ved in situ-byggeri.

Modulab er udviklet i et samarbejde mellem Scandibyg, RH ARKITEKTER og Labflex.