Lundbeck Projekthus Agora - RH ARKITEKTER AS

Lundbeck
Projekthus Agora
2013

År:

2013

Type:

Nybygeri

Adresse:

Valby

Etageareal:

4.875

Projektering:

2011 - 2012

Status:

Udført 2013

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Ingeniør:

Konkurrence: Buro Happold / Konstruktioner og VVS: Rambøll / El installationer: PA Pedersen

Bygningen Agora er opført til medicinalvirksomheden Lundbeck, som en del af virksomhedens hovedsæde i Valby. Huset blev indviet i 2013 og er i dag arbejdsplads for 250 medarbejdere.

Agora markerer et banebrydende koncept inden for kontorindretning og design, med en sjældent høj grad af fleksibilitet, rumkvalitet og bæredygtighed – systematisk integreret gennem hele bygningen, i samtlige aspekter af husets design og konstruktion. Byggeriet tager afsæt i RH ARKITEKTERs dna; den nordiske tradition, der med en funktionel formgivning skaber optimale rammer for menneskelig udfoldelse. Et åbent og enkelt visuelt udtryk kendetegner huset, hvor brugernes sanser stimuleres gennem lys, luft, akustik, design, stoflighed og en nem orientering.

Stueetagen indeholder store fællesområder samt supplerende faciliteter som for eksempel konferencelokaler. Øvrige etager er karakteriseret af store, åbne områder, der inspirerer til et uhierarkisk miljø. Supportfaciliteter såsom stillerum og cafeer er samlet i bygningens gavl, og møderum hænger som fritsvævende bokse i det høje transparente atrium.

Bygningen opfordrer i sin helhed til tværvidenskabeligt samarbejde og kommunikation i kraft af den åbne, multifleksible struktur. Det er muligt at ændre radikalt på hver enkelt etages rumlige karakter – blandt andet ved hjælp af mobile skillevægge.