Jiangsu Food & Drug Adminstration Administrations- og laboratoriebygning - RH ARKITEKTER AS

Jiangsu Food &
Drug Adminstration
Administrations- og
Laboratoriebygning
2010

År:

2010

Type:

Nybygning

Adresse:

Jiangsu, Kina

Etageareal:

35.000 m2

Projektering:

2010

Status:

Afsluttet 2010

Arkitekt:

RH ARKITEKTER

Jiangsu Food & Drug Administration er opført i den kinesiske provins Jiangsu, som et nyt hovedsæde for to af den kinesiske sundhedsstyrelses uafhængige underafdelinger: JSIFDC, der kontrollerer mad og medicin, og JSMIT, der kontrollerer udstyr til fødevarebranchen og sundhedsvæsenet.

Ud over fællesfaciliteter indeholder den 20 etagers høje bygning laboratorier, testrum og kontorer til 600 ansatte samt stalde til mindre testdyr på de øverste tre etager.

Bygningen rejser sig som et 100 meter højt, strømlinet og elegant varetegn for området, og den triangulære form er inspireret af vægtens symbolik: myndighed og retfærdighed. Formen gentager sig i det perforerede facademønster, der løber kontinuerligt rundt om bygningen; en overflade, der fungerer som solafskærmning af bygningens glasfacade.

Alle bygningens opholds- og arbejdsrum er placeret langs facaden og optimerer naturligt dagslys og et godt arbejdsmiljø. Endvidere er bygningen designet som et bæredygtigt lavenergibyggeri.

Bygningen bryder med det omkringliggende rektangulære grid med sin simple, slanke og triangulære form på tværs af grunden og frigiver et stort grønt rum og åndehul på hver side af bygningen. Al parkering og godshåndtering foregår i kælderplan.

Projektet blev af Jiangsu Association of Civil Engineering and Architecture tildelt prisen Excellent Design (honorable) Annual Price.